Donker naar licht

Britt Maas

De storm bouwt op,
de hagelstenen vallen,
het donker bouwt op,
ik kan het licht niet vinden.

De weerstand bouwt op,
mijn lichaam wil het weren,
met beide voeten op de grond,
tot het licht mij weer vindt.

Armen vangen op,
van de familie en vrienden,
zij die zich aanbieden,
om met mij te dealen.

Ik wil de trap omhoog,
naar de vogels in de bomen,
die zich laten horen,
het geluk dat mij ontvangt.

Van het donker,
naar het licht,
als het mij kan vinden,
dan sta ik weer op.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Britt Maas (Actief sinds: 03-04-2024)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Donker naar licht’ van Britt Maas zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.