INLOGGEN
«»

Gekweld verleden

Je weet alle feiten
Je kent het antwoord en de vraag
Niemand maakt jou iets wijs
Iedereen is bij jou te traag

Je doet alles alleen
Solidariteit ken je niet
Iedereen is een concurrent
Je bent verknocht aan je verdriet

Zet je ramen open
Verlos je van de druk
Schenk je lichaam aan een ander
Laat je meeslepen door geluk

Je loopt sterren achterna
En koketteert met hun glans
Mensen die niet begaafd zijn
Krijgen bij jou geen kans

Een leven zonder spiegeling
Je bedenkt wie je wilt zijn
Abstract zijn je gedachten
Je verwart aanraking met pijn

Zet je ramen open
Verlos je van de druk
Schenk je lichaam aan een ander
Laat je meeslepen door geluk

Bij jou is niets zeker
Zolang er geen bewijzen zijn
Gevoel kun je niet vertrouwen
Hoe weet je dat, is het refrein

Het toeval ken je niet
Wandelend langs rechte wegen
Kijk je steeds weer achterom
Je leeft in een gekweld verleden

Je huid is onberoerd
Niemand mag je strelen
Koningin van de angst
Wie zou jou kunnen helen?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gekweld verleden’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.