Baltsende zwanen

Paul Duyvesteyn

Met langzame luchtslagen genieten zwanen van thermiekbellen
Zwoele lucht verwarmt hun helder witte vleugels
Weerkaatsende zonnestralen doen een glinsterend goudsjabloon oplichten
Op aarde werpen hun schaduwen een golvend vissenpatroon

Verblijdend koersend naar een nieuwe broedplaats,
om al baltsend en trompetterend nieuw leven voor te bereiden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 06-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Baltsende zwanen ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.