Bijenlente

Paul Duyvesteyn

Vroegochtend bevangen door zwoele warmte van wervelende bijen
Een zwermeling laat zich op een stralende bloemenfontijn neervlijen
Doordrenkt van broos zomergloed glinsteren hun vleugeltjes,
lijkend op kleur veranderende vaandeldragertjes

Met lieflijk muzikaal gezoem kussen zij bloemblaadjes met pootjesharen
die dat als fluwelen handjes van een ontwakende lente ervaren
Met zachte zuchtjes doen zij zich te goed aan zoete nectar
En verstuiven met hun gouden lading bloemen levenskar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 02-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bijenlente ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.