Eenzaam verdwaald

Paul Duyvesteyn

Daar staat hij eenzaam gebogen langs rafelige rotswand
Hij dacht nog aan gisteren toen de zon zijn lijf straalde
Waar zijn oververmoedige dagen gebleven
Waar staat de klaproos nog fier rechtop in omgewoeld land
Vanuit de verte rolt donder gestaag over het hekwerk
Verroeste spijkers trillen in half verrot hout
Dit alles gaat langs hem heen
Hij wacht tot zijn gedachten meetrillen met opgezwiepte bladeren
Dagen van morgen verwarren zich met die van gisteren
Eenzaam staat hij daar
Zijn vleugels wijd uitgespreid
Zijn nek golvend in de wind
De klapwiekende zwaan verdwaald in ruig landschap

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 24-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eenzaam verdwaald ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.