DOOD-ONGELUKKIG

Gerard Span

Een Chimpansee uit Luik
Had een ernstige ontsteking in zijn buik
Hij had er bijzonder van te lijden
En vroeg aan huisarts Gorilla
Hem deze ellende te bevrijden

De huisarts wist hoe de Chimpansee
De ontsteking in zijn buik had opgelopen
Hij had namelijk bij het steltlopen
De zoon van huisarts Gorilla
Zomaar doodgelopen
En was daarna stiekem weggeslopen

Huisarts Gorilla dacht diep na
Nam een stoelpoot
En sloeg patiënt Chimpansee hartstikke dood

Hij had zich niet alleen van zijn eigen pijn en verdriet ontdaan
Maar ook aan de vraag van de Chimpansee
Om hem van zijn ellende en pijn te bevrijden
volledig voldaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gerard Span (Actief sinds: 05-02-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DOOD-ONGELUKKIG’ van Gerard Span zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.