ODE AAN BAMBI

Han Messie

Menig jong gemoed eert teder
het gespikkelde hertje
dat eens als sterke vorst
met fier gewei regeert
over zijn uitgestrekt woonwoud

welke mensen kennen echter
Felix Saltens oude verhaal
waarin het reeenjong
ontdekkend en begrijpend
tussen geurende struiken stapt
vreugdesprongen maakt
op bedauwde nevelweiden
steeds begeleid door het concert
van
zegevierende vogelzang
bijna zwijgend bladergeruis
stoere regenroffel
of droog luchtgesidder
onder een zwaar zuchtende zon
terwijl
dit ontroerende wezen
met elk dier gesprekken voert
die dagelijks bosgebeuren
tonen als een vrij gedicht
zonder eind _ diepzinnig
vol herboren bekends
en wonderschone nietigheid
opgroeit
tot levenswijze zesender?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 30-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De film van het hert Bambi is zeer bekend en begrijpelijk erg geliefd. Maar in die film missen we de fijnbesnaarde natuurgeest, levenskennis en ontroerende liefde van de ree, die het oorspronkelijke verhaal beschrijft.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ODE AAN BAMBI’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.