Halloween

Trijan

De oorsprong zijn wij kwijt,
allerheiligenavond is nu een kinderfeest, volwassenen griezelen onbevreesd,
afkopen met lekkernijen voorkomt spijt.

Mondiaal wordt het gevierd,
festiviteiten kennen geen grenzen, om ons dagelijkse sleur te verwensen,
met maskers versierd.

griezelen lijkt ons te vermaken,
tot hoever zijn wij bereid, in deze griezelig onzekere tijd,
waarin wij continu in verwarring raken.

Seoel kende griezelig leed,
halloweengangers konden zich na twee jaar uitleven, horror scenario deed het ergste vrezen,
een steeg is meestal niet breed.

Een onschuldig kinderfeest heeft de voorkeur,
trick or treat laat ons een keuze, een beetje bang maken vinden kinderen reuze,
onuitwisbaar leed gaat dan voorbij aan onze deur.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 02-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Halloween’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.