De verre blik

wil melker


de verre blik


ik heb de lijnen
zien lopen tot
aan de horizon waar
zij samen verdwijnen

er was geen
ander perspectief
het transparante random
bestond toen nog niet

al generaties lang
hadden zij de verre blik
in het zien van
gods oneindigheid

tot hun wereldbeeld
van rechtschapen zijn en
onvoorwaardelijke trouw
in korte tijd schiftte

twijfels sijpelen
langs fundamenten
normen en waarden
verdwijnen diep in de aarde

nog kijken zij
de lijnen rechter dan
de heer maar knoesten en
stronken geloven al niet meer


wil melker
04/11/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De verre blik’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.