Een zelfgemaakte slee

Dakoyria

Mijn vader timmerde geduldig elders
gekochte latjes aan elkaar Erna keurig
gelakt en zie daar: een heuse slee stond
klaar...

Geen man van grote woorden, die vader
van mij, hij uitte zijn gevoelens meer in
daden en ik daarmee blij!
Hoe oud ik toen was zou ik niet meer weten

Wél ken ik nog goed het gevoel van wij
samen In een dikke sneeuwlaag tegen soms
heuveltjes optornen en de rest van de wereld
vergeten...

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

In de vijftiger jaren werd veel zélf gemaakt Hoogstwaarschijnlijk om geld uit te sparen Qua degelijkheid deden voorwerpen niet onder voor die uit een winkel en uiteraard minder duur.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een zelfgemaakte slee’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.