Vragendorst

Valentijn

Ik wil onbekende werelden
In heldere statistieken vertalen
Logica zien in het zingen van vogels
Hun getjilp geroep gefluit en gekakel
Sterrenstelsels openvouwen
De kleinste Quarks en heelalstructuren
Met elkaar verbinden

Kun je een normaal mens echt begrijpen?
Wat ziet een koe in een paard?
Communiceren merels met patrijzen?
Kunnen planten ons ruiken als we slapen?
Wat vertelt de buitenkant over de binnenkant?
Zijn katten blij met hun staart?
Is er een leven voor de dood?
Spreken heupen een eigen taal?
Zijn bomen te groot voor woorden?
Naar welke hemel gaat een ongelovige?
Waarin verschillen twee druppels water?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vragendorst’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.