INLOGGEN
«»

hersenspoeling

de hitte dendert in het voorbijgaan
als een trein over mijn hoofd
de hersenstam wordt wakker
het reptielenbrein neemt over
de hersenen zijn volgepropt
met aangebouwde koterijen:
cortex - neo-cortex - zone van broca - gebied van wernicke......
we zijn het enige dier, het naakte
dat oververhitting tegengaat door zweten
vandaar dat we met stip
de gevaarlijkste predator zijn
bij dag
in het zweet uws aanschijns
aan me hoela
om andere soorten
uit te moorden
en o ja, het okselhaar en schaamhaar
in de tijd dat we met de dieren praatten
en nog geen kleren droegen
hielden beide haarsoorten
seksuele feromonen vast
we moesten geen baltsgedrag vertonen
we konden het zo ruiken
en nog een enkel weetje
er is een menselijke luis
de schaamluis echter
hebben we bij de gorilla opgelopen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘hersenspoeling’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.