Er was eens....

Anne M.

Er was eens..

Er was eens een heertje

Zo licht als een veertje

Hij waaide met alle winden mee

Over land en over zee



Er was eens een vrouwtje

Die zwierde aan een touwtje

Ze waaide met alle winden mee

Over land en over zee



Een stevige windvlaag

Blies hen beiden omlaag

Dag meneertje

Zo licht als een veertje

Dag mevrouwtje

Met je touwtje

Zullen we samen gaan vliegen

Heerlijk op de wind wiegen?



Nee, zie het vrouwtje

Ik heb een koutje

Zie je dat ik een beetje beef?

Ik heb genoeg van dat gezweef.

Ik wil een man en een huis

En een keuken met een fornuis.



Tja, zei de man

Ik weet niet of ik dat kan

Ik ben een heertje

Zo licht als een veertje

En ik waai met alle winden mee

Over land en over zee

Ik weet iets, zei het vrouwtje

Ik knoop je vast aan mijn touwtje!

Dan zijn we nu een paar

En voor altijd bij elkaar.



Nu zitten ze dus vast

En dat is vaak een last

Soms willen ze leven

Vliegen en zweven

Over zee en over land

Over wegen en over strand.

Maar ze zijn aan elkaar geknoopt

Beiden hadden op meer vrijheid gehoopt.



Op een dag zei het vrouwtje

Ik knoop je los van mijn touwtje.

Je bent nu vrij

Ben je niet blij?

Jawel, zei het heertje

Maar het is nu geen weertje

Om te vliegen of te zweven

Daarom blijf ik nog maar even



En hij noemde het vrouwtje

Zijn lief schatteboutje

En gaf haar een luchtkus

En zo eindigt het verhaal dus.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 22-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anne M. (Actief sinds: 09-12-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Er was eens....’ van Anne M. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.