EFTELINGEEKHOORN

Han Messie

Te midden van roerig sprookjesgebeuren
rent onze kleine roodbruine kameraad
heen en weer, duikt bij mensen op, en gaat,
gewenkt door boomkruin en verre geuren.

Het diertje klimt, wil ijverig speuren
naar eikels en noten voor wintervoorraad,
daalt weer, waag zich op plein en wandelstraat,
proeft kabouterkookkunst naast eethuisdeuren.

Tijdens het koude, witte jaargetij
verorbert hij zijn vruchtenverzameling,
toeft in boomhol of nest, van werken vrij.

De lange rust krijgt vaak omwenteling:
elfenzang en toverklank treffen blij
die pluimoren van de lome enkeling.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘EFTELINGEEKHOORN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.