INLOGGEN
«»

Grexit

Wie redt de grieken,
Van een al geheel failissement?
Gebrek aan geld leidt naar een grexit,
Uit de Unie permanent.
geen genade in de Europese Unie
Voor een lid dat niet langer in kan staan;
Voor een schuldsanering boven op een crisis,
Die de bodem wegslaat onder een verantwoordelijk bestaan.

Wie redt de Grieken,
Als het de Europese geldschieters niet zijn?
De Griekse burgers zal het deren:
Zij kunnen niet meer missen van hun dagelijkse pijn.
De Griekse bestuurders hullen zich in raadsels
En gaan uiteindelijk ten einde raad,
Om advies bij het orakel te Delphi,
Die met hen over een bron met dubbele bodem praat.

Met behulp van de goden en een bekende
Oudheidkundige truc, wordt opnieuw
Naar geld gedolven, naar wat monetair geluk.
Mogelijk haalt de Unie binnen
Van hetgeen uit de oudheid werd bewaard.
En zal het leren van de wijsheid,
Dat zonder een schakel
Ook de ketting niet wordt gespaard.

Crisissen kan men bezweren
Als de goede wil regeert.
Geld blijkt dan een slechte raadgever
Als men op de lange termijn
Niet van zijn fouten leert.

De geldduivel verblindt de harten
Van hen voor wie slechts het geld regeert;
Maar welke waarde heeft nog de valuta,
Wanneer de menselijke waarde niet langer
Als betaalmiddel wordt geaccepteerd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Grexit’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.