Dromen van de hel

Zywa

Waarom dromen er mensen
van de hel, een woeste wereld
met bladloze bomen, beestachtige

mensen, dorstige slachtoffers
theaters waar de moorden echt zijn
en van leuzen in bloed geschreven?

Waarom fantaseren ze zo
over een beter leven
over een nieuw begin?

Waarom dromen er mensen
van vrijheid, gelijkheid, broederschap
zonder prelaten en politici?

Waarom zingen ze het lied
van menselijkheid niet
Waarom

verdoven ze zichzelf
om hun kleinzieligheid
te laten ontploffen?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Gedicht "Man, you should explode" ("Man, je zou moeten ontploffen", 1972, Namdea Dhasal [Geboren bij Pune, India, 1949], bundel "Golpitha", 1973) --- Bundel "Andere tijden"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dromen van de hel’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.