Het weekend .

Lesley Biest

Het weekend staat weer voor de deur ,
even niet werken nee even op de werkvloer geen gezeur .
Even loskomen van je dagelijkse sleur .

Ja daar zullen ze het bier rijkelijk tappen ,
ja daar waar we heen gaan en zullen stappen .

In een kleine kroeg of discotheek ,
Ja zo aan het einde van de week .

Of lekker je hobby uitvoeren ja naar de club en voetballen maar ,
en de kantine in de 3e helft lekker druk ja overal in de kantines daar .

op zondag doen we het even lekker rustig aan ,
zullen veel mensen niet zo vroeg opstaan .

Zondag soms ook wel een saaie dag ,
waar uitrusten mag .

Lekker op de bank tv kijken ,
en het huiswerk of de dagelijkse taken nog voor even ontwijken .

In de avond uiteindelijk ook weer die verdomde wekker zetten ,
weer denkend aan het werk van morgen , en ja ook een beetje balen ja morgen weer beginnen .
En op maandag sta je daar, eigenlijk weer zin in het weekend zet daarop volledig je zinnen .

Maar als die maandag dan voorbij is dan gaat het weer wel ,
hopelijk dat het weekend weer spoedig begint ja supersnel .
Dat we nog vele weekenden mogen beleven ,
en ons glas hijsen en tot de late uurtjes in de kroeg blijven kleven .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het weekend .’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.