INLOGGEN
«»

jij en ik

 veertien jaar strijd
 levert nu wat op
 niemand die me benijd
 alles stond op z'n kop

 jouw werk had geen bestaan
 je ging uit de laan
 werkeloos toe zien
 hopen op.... misschien
 solliciteren
 computeren leren
 blij was je niet
 als je weer je kop stiet
 nee kreeg
 je zweeg
 bleef steeds meer zwijgen
 eindjes aan elkaar rijgen
 en ikke.......
 dacht dat ik stikte
 die nachten
 liggen wachten
 tot het ochtendlicht
 tranen op het gezicht
 vrolijk blijven van buiten
 maar achter de ruiten
 was en bleef het zwart
 pijn in mijn hart

 nu eindelijk een lichtpunt
 iedereen die het ons gunt
 gestart met een krantenwijk
 dan voel jij je weer rijk
 nu ben je opgefleurd
 voel jij je niet afgekeurd
 en ikke.........
 kan weer af kikken
 van alles wat is geweest
 streep eronder we vieren feest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Marill Meijs
Actief sinds: 30-03-2014Informatie bij het gedicht:

eindelijk wat werk, de strijd tegen werkeloosheid, samen eruit proberen te komen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘jij en ik’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.