testament

Ies 't Hart

Poetin maak je testament maar
We zijn helemaal met je klaar
Jij dient de vrede niet
Maakt alleen maar verdriet
De wereld is jouw zat
Dat je dat zelf niet door had

Was je moeder niet zo lief
Was je vader misschien een dief
Je mist iets in je persoonlijkheid
Iets in je ontwikkeling is bitterheid
Waarom zoveel mensen vermoorden
Daarvoor zijn geen goeie woorden

Er zijn legio psychische problemen
Daarvan moet je kennis nemen
Een psychiater lost het voor je op
Dan krijg je weer een goeie kop
Liefde en goede verzorging
Specialistische verpleging

Je hebt oorlog in je geest
Niet gek er is veel oorlog geweest
We moeten er nu eens vanaf
Zoveel doden in een massagraf
Jij kunt niet meer terug
Ook al word je erg vlug

Er is al teveel gebeurd
De aarde is met bloed besmeurd
En jij hebt dat gedaan
Wat heeft Zylensky misdaan
Het spijt me ik kan je niet helpen
Je moet jezelf behelpen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Voor oorlogsmisdadigers is geen vergeving mogelijk.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘testament’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.