Hulpbehoevend

Gertjan van der Kraan

Hulpbehoevend

Wat is eigenlijk een hogere macht.
Een macht met onvoldoende kracht,
Die de hulp van mensen nodig heeft
Zodat men vrijheid en vrede beleeft?
Op de wijze zoals de mens die bedenkt
En de macht dan goedkeuring schenkt.
Wat is dan het hogere aan de macht.
Een macht met hulpbehoevende kracht.
Waar haalt de mens de inhoud vandaan
Die hen leidt in het religieus bestaan.
Is dit een inhoud van haat en dood
Van oorlog, pijn, hoogmoed en nood?
Hebben we dan geloof en vertrouwen
Als we niet op de macht kunnen bouwen?
Als de hogere macht echt onze god is.
Waarom beleven we dan nog het gemis
Van werkelijke vrede en echte vrijheid.
Is er eeuw in en eeuw uit steeds strijd.
Lezen we echt wel “ons” heilige boek
Of zijn we allemaal onze boeken zoek,
En beschrijft iedereen zijn eigen macht
Met zelfzucht en hoogmoed als kracht.
Geloof in God die mensen niet nodig heeft,
Maar hen toch Zijn Vrijheid en Vrede geeft.
Op wie je echt kunt rekenen en bouwen
Die je ook werkelijk kunt vertrouwen,
Omdat je weet, Hij heeft hulp niet nodig
Onze hulp is dan ook echt overbodig.
Lees en overdenk daarvoor Het Boek
Door oprecht geloof en onderzoek.
Ontdek biddend wat Hij verwacht;
Ik Ben werkelijk de Hogere Macht
Mijn hulp zal ik daarom ook geven
Als je voor Mij kiest in jouw leven



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

m.b.t. de strijd in het Midden-Oosten

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hulpbehoevend’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.