de natuur

godschalk ludo

De natuur
Voorjaar, dat het weer is wat het wil,
de zwaluw komt terug rond half april.
Een zwaluw maakt de lente niet,
maar o zo schoon als je de eerste ziet,
en ja hij is er.
Dat is natuur, je wordt soms dronken van emoties,
besmet door dat vreugdegevoel van lente.
Dan besef je dat natuur, leven is in alle eenvoud,
dat het zoveel schoonheid aan de mens kan geven.
L.G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

godschalk ludo (Actief sinds: 19-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de natuur’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.