Bij het krieken van de dag

Willem Bernardus Tijssen

Wanneer de ochtend aanbreekt
bij het krieken van de dag.
Staat de gouden ochtendzon.
Hoog aan de hemel met een lach.

Elke dag begroet zij
de mensen op de wereld hier.
En wenst zij hen een fijne dag.
Een fijne dag met veel plezier.

De zonnestralen vallen
op de aarde neer.
Geven de wereld warmte
elke dag maar weer.

De mooiste kleuren in de lucht.
Als ik nou eens vliegen kon.
Dan sloeg ik mijn vleugels uit.
En vloog ik naar de gouden ochtendzon.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bij het krieken van de dag’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.