PAT O'NOZEL

Han Messie

Panda 's kameraad bij gelegenheid,
de speurder met papegaaienvoorkomen,
toont Lorres vernuft en driftig stomen
op het spoor, dat naar de beoogde boef leidt.

Zijn springend gemoed, verschrikt of verblijd,
wil hij met de kreet 'Bekorrah!" intomen.
Die roep laat het gespannen hoofd leegstromen,
schenkt hernieuwde moed vol bezonnen vlijt.

Stil sluipen, strak turen door het vergrootglas;
't geheugen kent de kleinste leerstelling;
scherpe geest onder één bedachte pas...

Het spitse brein beheerst de opwelling:
een fijnzinnige kwinkslag bekroont ras
elke overwinning, teleurstelling.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Pat O'Nozel is een antropomorfe papegaai in de Pandaverhalen van Marten Toonder. Hij is een detective met temperament en zeer scherpzinnig waarnemingsvermogen, ofschoon hij ook dikwijls een lachwekkend figuur slaat.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘PAT O'NOZEL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.