Peter R de Vries neergeschoten

Dakoyria

Of je de man nou erg mag of niet: vrijwel
iedereen ervaart nu wel enigerlei vorm
van gemis of verdriet
Peter R de Vries, de alom bekende en
gerespecteerde midaadjournalist

Een overvloed aan kogels heeft hem niet
gemist... Volkomen knock-out en teneer
Niemand die de eigen ogen gelooft, juist
hij? Even beseft men niet, weet geen
antwoord meer

Hartmassage wordt razendsnel toegepast
Hulpverleners opgetrommeld en in
vliegende vaart naar een ziekenhuis
gebracht

Aldaar kunstmaig in slaap gehouden;
de toestand is weliswaar stabiel maar nog
altijd uiterst krtiek De media schenken volop
aandacht, men op bestraffing van de

daders aan alle kanten riep...
Zelfs als hij dit alles overleeft, hoe is hij er
dan aan toe? Ik begeef me nu op uiterst glad
ijs en hoe! Ik ben noch God, noch die zo

bezochte familie... Maar als je dit alles in
nuchterheid wat overdenkt: Heeft het leven
nog enige waarde of liever de genade van
de dood, je al naar je levensovertuiging
schenkt?

Dakoyria, 2021.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Peter R de Vries neergeschoten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.