Ik wens

Kostas Alexandrou

Ik wilde jouw ogen zien als je zegt: "Ik wil".

Ik wilde het wenswoord zien als een zilveren munt
die uit jouw lippen komt en op de bodem
van het meer waar wensen terechtkomen.

Dit is geen woord en geen wens,
zelfs geen zilveren munt op de bodem van het meer.

Het is waarschijnlijk een droom.
Een droom besprenkeld met goudstof.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Kostas Alexandrou (Actief sinds: 11-01-2024)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik wens’ van Kostas Alexandrou zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.