Het geheim, liefde

Gertjan van der Kraan

Het geheim, liefde

Wat is eigenlijk liefde en ‘houden van’
Iets dat je niet begrijpt en beseffen kan
Een onbekende kracht tussen mensen
Met elk hun eigen verlangen en wensen
In het wederzijds nemen en het geven
Voor een goed en ontspannen leven
In een relatie die groeit en sterker wordt
En vaak ook dooft of opeens wordt verkort
Omdat er opeens iets lijkt te ontbreken
En bij een of beide de liefde ging verbleken
Of opeens in spanning op kon laaien
En soms zelfs in haat om ging draaien
Komt dit door een onbewust verlangen
Om toch meer te willen ontvangen
Of een gebrek aan fysieke aandacht
Als een langzaam groeiende kracht
In de onderlinge liefdes relatie
Door een gebrek aan communicatie
Of nemen en geven in het liefdesleven
Als het al oude bekende gegeven
Toch ligt hierin wel het fundament
En dat is iets wat moeilijk went
We blijven nog steeds twee mensen
Met allebei hun persoonlijke wensen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 30-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het geheim, liefde’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.