in rijpen en begrijpen

wil melker

ik kan
geen blaadjes breken
van de bloem die
voor ons samen bloeide


zij kleurt het uur
waarin we groeien
geurt een koele wind in
ons lachend samen stoeien


lente bracht haar knop
in zomers openen
vergaten we de dagen
en het tikken van de klok


liefde geeft de oogst niet op
die deze herfst heeft te geven
in rijpen en begrijpen gaan wij
ook deze winter overleven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘in rijpen en begrijpen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.