Schoonheid ontdooiend door jou

wil melker

 ik schrijf in de lucht
 die je ademt
 gebruikt wolkt wit
 in de kou
 een ijsbloem smelt
 op de ruiten
 schoonheid
 ontdooiend door jou

 jij bent het decor
 waarin ik
 moet spelen
 de planken en koorts
 het fluweel dat ik
 weer mag strelen
 als het doek
 open gaat

 jij regelt licht
 donkert verleden
 speelt de rol
 van vandaag
 peinst over toekomst
 in weerbarstige uren
 het applaus zal
 geen levenlang duren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

22/03/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schoonheid ontdooiend door jou’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.