Zo simpel kan het leven zijn

Dakoyria

Geleidelijk aan begint het me eindelijk te dagen
Waarover toch heb ik me al die tijd zo erg druk
gemaakt?

Niet eens dat er momenteel zoveel veranderd is,
maar sluierbewolking is opgetrokken, weinig is
nog maar duister en vaag

Gewoon, straks binnenkort nieuw geboren
lammetjes, eendjes lopen hun mamma-tjes
simelweg achterna Zo eenvoudig kan leven zijn

Vergeten doen we voor het moment het grote
wereldleed op ons kleine toebedeelde stekkie
dat juist zo goed te behappen is, wel zo fijn!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo simpel kan het leven zijn’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.