Een kinderhand is snel gevuld

Willem Bernardus Tijssen

Een kinderhand is snel gevuld.
Te Aleppo vult die hem slechts
met de mogelijkheid op een
korte vrede. Een mogelijkheid
die nog steeds weinig emotie
oproept; bij het dove oor
nog niet rijp is voor een
menselijke rede.

Het is die vredesduif die
te Aleppo al die kinderhanden
ziet. Die met Kerstmis nog geen
plaats vindt zijn vrede aan de
wereld te verpanden.
Omdat de wereld het verdriet nog
niet voldoende ziet. Haar nog geen
ruimte geeft de vrede in hun handen
te doen belanden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een kinderhand is snel gevuld’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.