Wiskunde

Vrouwke

Wiskunde

Twee cirkels die
elkaar overlappen
vormen een deelverzameling.

Dat gedeelde stuk
symbool van ons leven samen
symboliseert onze kinderen
ons verleden, heden en toekomst.

En hoe wij het inkleuren
nadat er dingen gebeuren
schetsen we in een grafiek
van parabolen.

Ups en downs
uit het dal naar omhoog
zoals van werkeloosheid naar een job
extase aan de top
zoals vakanties
en soms weer een dip
zoals toen je vreemd ging met haar.

Nu is alles een rechte
horizontale lijn
We zijn stabiel
Alles is pais en vree
In ons gezin weer oke.

======cirkels======deelverzameling=====parabolen==========rechte lijnen=====het is wiskunde

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vrouwke (Actief sinds: 17-09-2020)

Informatie bij het gedicht

juni 2023 ben jij getrouwd?

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wiskunde’ van Vrouwke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.