Frisse Start

HoogVliet

Start
Ik hoef geen daverend applaus.
Het mag zachtjes of haperend aarzelend
Als ik blij ben met kleine dingen
Kan ik de grote met u delen
Liever niet, maar ach
Na een applaus, ja, dan gaat mijn hart open
En kan ik de beerput over u heen laten lopen
Wilt u dat niet..
Mijn advies
Klap aub niet
Zo blijft u leed bespaard
En u maar hopen
Dat ik weer drie uur
Naar huis mag lopen
Aub, geen ovatie
Dan zijn we t hele weekend hier
En lieve mensen
Dat doet ons allen geen plezier
Dus klap zacht, geniet van mijn pracht
O, geen staande ovatie
Want dan zou u op elkaar staan
En mensen, dat zou hier echt niet gaan
Dan zitten we hier de hele week
Tot een ieder bezweek
Dus doe mij dat niet aan
Blijft dit voor u ook aangenaam
Niet te hard klappen
Niet gaan staan
Kom bij zinnen
Kom We Gaan Beginnen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

HoogVliet (Actief sinds: 28-11-2020)

Informatie bij het gedicht

C. R. Fleer Muis

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Frisse Start’ van HoogVliet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.