INLOGGEN
«»

DOOIER

Ovaal van vorm
Zijn eigen ei-land
Qua oppervlakte niet enorm
Wat hutjes, palmbomen en een strand
Hij heeft het voor een prijsje kunnen kopen
Voor een appel en een ei zijn eigen plekje in de tropen
Het gaat om de sterrenchef Peter Pan
Eitjes bakken, daar kent hij iets van
Een beetje ijdelheid hoort erbij
Hij staat dan ook vaak voor zijn spiegelei
Is hij verwaand, pretentieus of ietwat gepocheerd
Opschepperig wel, maar dat is in deze niet verkeerd
Eigenlijk hoort opscheppen bij zijn beroep
Met een pollepel krijg je dan eitjessoep
Zijn uitsmijter heeft nog nooit iemand buitengegooid
Als hij sterft, wil hij worden uitgestrooid
Als zout op een hardgekookt eitje
Dat hoort onmiskenbaar bij elk ontbijtje
En als je even niet goed oplet
Pleurt hij op je bord een reuzenomelet
Laatst at zijn hond roereieren en dat werd hem te veel
Zijn dood ontroerde hem en hij werd erg emotioneel
Zijn allerbeste vriend was al een tijdje niet meer zo gezond
Maar nu is er niemand dooier dan Peter Pans hond

---------------

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DOOIER’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.