Dempend geweeklaag

Paul Duyvesteyn

Achter tralies grimassen uitgeholde gezichten
Magere bungelende benen pianiseren een telkens herhaald ritme
In een betonnen gootje sijpelt snot en urine

Net terug en pijnlijk murw geslagen met bloedpatronen op rug en buik,
op metalen bed vastgetouwd
Door gangen van gevanghuis sluipt monotoon gehuil,
alsof wind door prikkeldraad gluurt,
terwijl dikke stalen deuren geweeklaag dempen

Bij etenstijd worden beenijzers met stevige sloten omgeslagen,
een metalig slepend geluid achterlatend
Tijdens gekookte bruine bonen en ranzig vet verdringt stilte geroezemoes
Daarna gestommel en speelt gevangenkoor een laaglied,
begeleid door sombere ijzeren klanken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dempend geweeklaag ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.