Muze 2

Jan Folkert

(In de openbare bibliotheek van Amsterdam)

Op de trappen ga je. Opwaarts.
Zeven keer, gestaag tussen plastic en papier.
Brons je huid, haar van onyx.
Sta je
in mijn ruimte
spreek je.
Handen, lippen, woorden,
rede met een trilling.
Lijflijk,
waar de halo om je heen,
mij tot wetenschap verleidt
en verlangen dat stil
beter af is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is verschenen in de bundel "Strand, stilte en de muzen" die de dichter uitbracht in 2017.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Muze 2’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.