Muze 5

Jan Folkert

In de weken
nadat ik je in de aarde liet,
- in je huis, je stoel, je bed -
leefde je in duizend schakeringen
een voor een door mijn handen
en stierf je opnieuw,
waar de theepot,
verkleefd met onze gesprekken,
in scherven viel.

Je leven, geroepen
uit knipsels, kleedjes,
kaarten en ander klein goed
als haren op je krulspelden
die ik vond, die ik streelde.
Aanraking die mij restte

Maar het beeld van je lach blijft
voor mij, voor zovelen. Moeder…
van alle muzen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is verschenen in de bundel "Strand, stilte en de muzen" die de dichter uitbracht in 2017. Herinnering aan GW.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Muze 5’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.