INLOGGEN
«»

De Markt Van Mokum

Waterlooplein gezicht op een markt
Waar overbodige zaken nog niet uit de gratie zijn;
Waar prullaria zich omgeven met romantiek;
Waar zaken verhandelt worden tussen kitsch
en chique; waar oneerlijkheid een gotspe is,
Omdat de markt de muze van Mokum is.

Honderddertig jaar een groot Joods sentiment;
Waar de koopman zijn koper kent.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-06-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Markt Van Mokum’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.