Vogelprint

Valentijn

Wat is echt
Is er een werkelijkheid
Die we samen delen
Of is mijn waarheid een verdichting
Van louter luchtkastelen

Hoe open zijn mijn ogen
Welke voordeel ontleen ik aan mijn oordeel
Heeft mijn blik een objectief
Is mijn waarneming waarlijk
Welke signalen zie ik niet

Zonder kennis is er geen herkenning
Van de dekmantel over het moment
Wanneer angst het gemoed beheerst
Nemen we genoegen met de gouden
Glans van façades en omlijstingen

Hoe genees je van luie ogen
Hoe word je wakker in een wereld
Van vormen en kleuren
Wie leert mij waarachtig kijken
De juiste woorden vinden, benoemen
Wat je ziet, overeenkomsten ontwaren
Langdurig turen en samenhangend vergelijken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 14-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vogelprint’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.