Mijn kat, mijn kind

Berlio

Wanneer ik nog in bed lig, kom je miauwend naar me toe.
Dan kom je me vertroetelen en ben je blij dat ik er ben.
Je wilt dan dat ik met je mee ga, ook al ben ik nog heel moe.
Ik ga dan met je mee, omdat ik je graag verwen.

Wanneer ik op school ben, dan mis ik jou
Ik wil weten dat je veilig bent, omdat ik zoveel van je hou
Het doet pijn in mijn hart dat je niet mee mag gaan
Diep vanbinnen laat ik dan een traan

Af en toe haal je kattenkwaad uit,
maar ik kan toch niet boos blijven op die lieve snuit
Je houdt er vooral van als ik je op je buikje aai
Met jou in huis is het echt nooit saai

Ik geniet van elke avond samen
Dan kijk je gezellig met mij naar de televisie
Voordat we gaan slapen, kijken we eerst nog naar het uitzicht door de ramen
Hoe oud je ook wordt, je blijft altijd mijn baby

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Berlio (Actief sinds: 21-01-2024)

Informatie bij het gedicht

Gaat over mijn kat

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn kat, mijn kind’ van Berlio zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.