Matige interesse voor de tuin

Dakoyria

Hoeveel zullen het er geweest zijn? Een stuk of zes?
De rest van de bewoners vierde vakantie elders,
wij die ons hier vermaakten met een babbeltje, ten
lange lest

Genoeglijk was het op zich wel, maar zo héét in
de populaire tuin
Er werd al snel geklaagd en gezucht; een
hinderlijk veranderende negatieve luim

Planten en bloemen dwongen terechte bewondering
af Overijverige buurmannen, gedreven in de weer
Een gewéldig resultaat dat het gaf!
Een opengeslagen boek werd voor het moment terzijde

gelegd Er werd wat mat en zacht gekletst
Totdat de nog altijd fel schijnende zon rap verveelde
Thuis is het dan nog beter dan best...

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Matige interesse voor de tuin’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.