September 2023

Joris Olivier

September 2023
(tropische warmte)

Na de vele tropische dagen deze zomer
laat ook september zich niet onbetuigd.
Vandaag de zevende en laatste tropische dag
van zeven tropisch warme dagen op een rij.

Dit jaar wordt het jaar van ‘t breken van records.
De hoogste gemiddelde temperatuur ooit gemeten
wereldwijd, overal alles verzengende bosbranden
en hevige regens met verwoestende overstromingen.

En daar bovenop nog eens ernstige aardbevingen,
oorlogen, genocide en drugsmoorden alom.
De wereld gaat door deze verwoestingen ten onder,
toch blijven we positief hopen op een wonder.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-09-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘September 2023’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.