INLOGGEN
«»

De elementen van het geluk

Wind, vuur, water, aarde!
Schenk mij verbinding met jullie.
Schenk mij verwondering. Schenk
mij de kracht elke dag om mij verbonden
te weten met de lucht die ik inadem; met
de grond waarop ik loop; met de voeten
waarmee ik ga en sta; met de handen waarmee
ik schep van jullie waarde.

Wind, vuur, water, aarde!
Verbind mij met het geluk van het kleine;
met de schoonheid van de natuur. Geef
mij de kracht zo te verbinden met het
leven en het levende, opdat ik me kan
verwonderen als een kind. Zodat elke
dag een ontdekking mag zijn van zien
en gezien worden; van spreken over dat
wat raakt van waarde.

Wat waarde heeft is weerloos als een kind.
Dat blij is dat het mag scheppen; elke dag
weer opnieuw. Dat mag getuigen van het
leven en een liefde die nimmer vergaarde
voor de wind, het vuur, het water en de aarde.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De elementen van het geluk’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.