vertel eens

godschalk ludo

Vertel eens

Je moet me eens vertellen ,
Hoe gaat het met mijn metgezellen.
Het is te lang geleden dat je hebt vertelt,
hoe het met jullie is gesteld.
En ja natuurlijk dat ik weet,
wat corona met ons deed.
Maar je moet me echt beloven,
dat je in het nieuwe blijft geloven .
Laat ons hopen dat we niet hebben verleerd,
wat we in het verleden hebben geleerd
Er zijn betere manieren om de wereld veranderen,
dan te roepen en tieren met de anderen.
Alles af te breken zoals kiekens zonder kop,
te roepen ; breek het af en sla erop.
Om daarna met heel veel onnodig gelach,
het goed proberen praten, je eigen ongepast gedrag.
Soms begrijp ik wel die drang,
maar het is echt in niemands belang.
Misschien heeft men teveel met elkaar geluld
en heeft men gewoon te weinig geduld.
Ik ben bang dat men zowaar opeens ,
vergeet te vragen ,hoe gaat het met je ,
vertel het eens.

L.G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

godschalk ludo (Actief sinds: 19-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘vertel eens’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.