dorpskermis

Geert Messelis

kinderen dreinden naar huis
aan moeders hand
na te veel oliebollen of patat
zodat ze één keer niet moest koken
de feesttent met zijn rode lampen
die flauw afsteken tegen late zon
verleidden niemand
met syrenenzangen
verstaanbaar kon alleen met brullen
binnen in het dorpscafé
terminus van de fanfare
vermoeid van al dat blazen
goten zich vol
en als de avond viel
de brave burgers huiswaarts keerden
begon het al
de dorpsjeugd hanig
en op hoge stelten
belust op messentrekken
dorpsschonen bang
voor vaders, nonnen en pastoors
overwonnen hun angst
en gingen dansen

we lachen om de rode dronken koppen
die klaarstonden
( als onderdeel van het baltsgedrag )
elkaar de harsens in te trappen
Arthurromans voor boeren
bloedqueeste naar de boerengraal
sex met een schone
uit het dorp

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘dorpskermis’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.