INLOGGEN
«»

Het verzoenende voorstellingsvermogen

Een verzoening kan er bij mensen
voor zorgen dat er licht instraalt
in ieder donker hart.
Een verzoening, omdat een mens ook
morgen niet graag met de knopen uit
zijn verleden wordt verward.

Een verzoening uit het licht
geborgen, die het voorstellings-
vermogen opnieuw start.
Die een kans neemt niet langer
verborgen, die het voorheen niet
meer had.

Oude zorgen die niet langer meer
tarten. Die zich voorstellen verdwenen
te zijn; die een openheid aan het nieuwe
licht willen geven om verzoenend en
vergevend te kunnen zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het verzoenende voorstellingsvermogen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.