INLOGGEN
«»

DE ZEE

HET GEDICHT OVER DE ZEE ...... DEEL 2

DE ZEE , die vertelde me dat hij moe is .... en dat hij er heel beroerd aan toe is !

DE ZEE vertelde ,

Jullie daar , op dat groene vaste land , ....
Maken mij ziek , verpesten mijn strand !
Jullie daar , op dat groene vaste land , ....
Liggen daar maar , in mijn warme zand , ....
Maken kuilen met jullie vervelende schep , ....
Jullie leren maar niet , van al wat ik te bieden heb !

Jullie piesen en lozen , ....
Jullie vangen en doden , .... alles uit mijn domein !
Jullie eten en blikken alles , ....
Van haring , .... kreeft en krab , ....
Tot aan walvis en tonijn !

Dat vertelde DE ZEE , ....
Die zei dat hij moe is .... en dat hij er heel beroerd aan toe is !

DE ZEE vertelde , ....

Jullie daar , op dat groene vaste land .
Verstoren mijn eco-systeem aan de lopende band !

Mijn koralen , mijn gletsjers , zijn alle aan grote erosie onderhevig !
Ja , .... zelfs de dijken en dammen zijn niet langer meer stevig !

Dat vertelde DE ZEE , .... die zei dat hij hѐѐl erg moe is
En dat hij er hѐѐl erg beroerd aan toe is !

Ook de temperatuur is bij mij aan het stijgen !
Het is zo warm , .... dat alle vissen beginnen te hijgen !
Mijn koralen verkleuren .... en breken daardoor in twee .
Ja , ... zelfs de haaien en oesters werken niet langer meer mee !

Het leven in zee , .... begint zijn tol te eisen .
En dat komt weer , door al die schepen en boten , met hun lange reizen!
Jullie boren en boren , .... alle olie uit mijn aders !
En verkopen de olie zelfs daarna , aan dictators en verraders !

En als het dan fout gaat , ....
En tankers en schepen vergaan !

Dan dreigt er een ramp .... en is al de ethiek van de baan !

En dat ,
Dat vertelde DE ZEE , ....

Die zei , dat hij zo verschikkelijk vermoeid is ..... dat hij daardoor , er hѐѐl erg beroerd aan toe is !

DE ZEE !



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Michel Rietbroek
Actief sinds: 26-12-2017Informatie bij het gedicht:

BEDACHT EN GESCHREVEN VOOR EEN BETER LEVEN ! VOOR EEN BETER BESTAAN EN KLIMAAT ! VOOR ALS HET ECHT MIS GAAT ! Michel Rietbroek ( bass Banzabass ) 01 02 2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE ZEE’ van Michel Rietbroek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.