De galgenboom

Nienke Huizenga

Hij hing daar
Onder die boom
Ik stond erbij en keek ernaar

Hij schreeuwde en verhief zijn stem
Maar zijn gevoel zat klem
Hij wilde haar behoeden voor het gevaar
Ik stond erbij en keek ernaar

Hij wilde dat ze kwam
Zodat zij hem bevrijdde
Maar hij zat nog steeds vast aan die stam
Hij was een moordenaar
Ik stond erbij en keek ernaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nienke Huizenga (Actief sinds: 04-06-2022)

Informatie bij het gedicht

10-06-'22' Ter inspiratie van 'de ballade van slangen en zangvogels' - Suzanne Collins

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De galgenboom’ van Nienke Huizenga zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.