Nachtbraker

Vincent Oostrijck

NACHTBRAKER

Hij zit in de bar van alle tijden
De nachten zijn lang en oneindig
Precies zoals ze moeten zijn

Dit is zijn nacht
En deze nacht
Is voor eeuwig

Hij zit in de bar van alle tijden
Tijd of geld spelen hier geen rol
Deze bar heeft eindeloos veel te bieden

Het was een barre tocht
Van beneden naar hier
Hij is eindelijk gearriveerd

Deze nacht behoort hem toe
De nacht laat hem niet meer gaan
Want ze horen bij elkaar

Hij zit rustig aan de bar
Het barmeisje kijkt hem lachend aan
Tevreden neemt hij nog een slok

Naast hem zitten schrijvers en artiesten
Bohemiens en nachtbrakers zoals hij
Geestverwanten van elkaar

De nacht is warm en troostend
Dit is zijn hemelrijk
Dit is zijn eigen creatie

Hij voelt zich prima
Hij voelt zich beter
Hij is eindelijk weer zichzelf

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 22-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nachtbraker ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.