Bij gelegenheden roken

Dakoyria

Je presenteerde in die tijd gerust nog een sigaret
Bewust in een speciaal houdertje op een tafeltje
neergezet

Bij de koffie of een borrel aan de beurt Op een
gezellige verjaardag er nooit om gezeurd
Grote billboards buiten als reclame... daarop een
lieftallige rokende vrouw... voor een al bekend merk

Sigarettenautomaten gaf het nog, onderweg op je
route Toch wel ijzersterk!
Degene die momenteel nog rookt tot vrijwel een
misdadiger bestempeld... door hen waarvan het
bloed nu kookt!

Dakoyria, 1-3-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Roken, eens een volkomen geaccepteerde sociale gewoonte Nu wordt je zo ongeveer verketterd als je het wáágt... De algemene kennis van de latere gevolgen is veel beter geworden en ook het voorbeeld voor onze jeugd. Dakoyria, 1-3-2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bij gelegenheden roken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.