Grijskop

Paul Duyvesteyn

Wijsheidsglans begeleidt de grijskop met vooruitziende blik naar de toren van tijd
Daar kan hij rusten en zijn levenservaring met een verleden glimlach penselen
Een eerbetoon van herinneringen brengen aan allens oog
Ouderdomsecho laten galmen in de jeugdige nacht vol wachters van morgen

Hij vervaardigt een schilderij van tijdshonger met felle tinten
Werpt gloeiende kolen naar bewaarders van degeneratie en strijdgewoel
Spuwt in het mistgordijn van overspoelde hang naar weelde
In zijn vergrijsde ogen is het kleurrijke palet van oude verhalen zichtbaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 25-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Grijskop’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.